"کریستین شنو" و "ژرژ مالبرونو"، دو خبرنگار شناخته شده فرانسوی، اخیرا اقدام به انتشار کتابی کردند که در آن به نقش امیرنشین قطر در تامین مالی مراکز اسلامی فرانسوی و حمایت از چهره های اسلامی پرداخته شده است.

گزارشی از انتشار کتاب

چگونه قطر اسلام فرانسوی را تامین مالی می کند

   "کریستین شنو" و "ژرژ مالبرونو"، دو خبرنگار شناخته شده فرانسوی، اخیرا اقدام به انتشار کتابی کردند که در آن به نقش امیرنشین قطر در تامین مالی مراکز اسلامی فرانسوی و حمایت از چهره های اسلامی پرداخته شده است.

          در این کتاب با اشاره به سرمایه گذاری های انبوه قطر در فرانسه آمده است که این امیرنشین کوچک تنها در حوزه ورزش و فوتبال یا شرکت های لوکس و هتل های مجلل سرمایه گذاری نمی کند. به نوشته این دو خبرنگار قطر از طریق یک سازمان غیر دولتی به نام "بنیاد قطر" که با شخص امیر این کشور مرتبط است، به سرمایه گذاری در پروژه های مختلفی علاقه نشان می دهد که یکی از آن ها نیز حوزه اسلام می باشد.

          این دو خبرنگار با دست یافتن به یک سند داخلی متوجه می شوند که برخی از این کمک های مالی از طریق تشکلی خیریه به نام Qatar Charity صورت می گیرد که اقداماتش در راستای تقویت هویت اسلامی جامعه مسلمانان اروپا می باشد. قطر از طریق این سازمان در ساخت مساجد و حمایت از انجمن های اسلامی و حتی ساخت مدارس دینی در اروپا کمک می کند. حتی کمک به برخی چهره های شناخته شده اسلامی نظیر "طارق رمضان"، اسلام شناس جنجالی که از رهبران اخوان المسلمین می باشد و قطر از ایدئولوژی آن ها حمایت می کند توسط این تشکل غیر دولتی انجام می پذیرد.

          طارق رمضان به اتهام تجاوز و مزاحمت های جنسی ۸ ماه را در زندان به سر برد و نهایتا چندی پیش با قید وثیقه آزاد گردید. وی از جمله افرادی است که طبق مطالب این کتاب ماهی ۳۵ هزار یورو از قطر دریافت می کرده است.

          در این کتاب همچنین به کمک های دیگر قطر به مدارس مانند مدرسه "ابن رشد" اشاره شده و آمده است: سازمان خیریه Qatar Charity نقش مهمی در تامین نیازهای مالی مدرسه ابن رشد در شهر لیل فرانسه داشته است. این مدرسه که نخستین دبیرستان اسلامی فرانسه می باشد ۳ میلیون یورو از این سازمان غیر دولتی که در مناطق حومه و شهرستان های فرانسه بسیار فعال می باشد، دریافت کرده است. همین سازمان غیر دولتی مبلغ ۲/۱ میلیون یورو به یک مرکز اسلامی در Villeneuve-d’Ascq کمک کرده است.

          نقش قطر در مناطق مختلف فرانسه تا بدان حد قوی است که قطر پیشنهاد خرید این مدرسه و سپس واگذاری آن به صورت اجاره به تیم مدیریت حاضر داده است. مولفان این کتاب معتقدند که این کار قطر نوعی سرمایه گذاری است درست همانند کاری که با تیم پاریس سن ژرمن انجام داده است. در این مقاله آمده است: بدیهی است در موضوع مدرسه ابن رشد اندیشه های اخوان المسلمین بر فضای این دبیرستان حاکم است. نگارندگان این کتاب می گویند غالب دختران این مدرسه محجبه هستند و محیطی که این دختران در آن آموزش می بییند متاثر از اندیشه های "امام عبدا.. بن منصور" یکی از چهره های اخوان المسلمین در شهر آمی ین می باشد که برای ادای نماز جماعت هر از چند گاهی به این مدرسه می آید.

          ژرژ مالبرونو و کریستین شنو در کتاب خود یادآور می شوند که در سال ۲۰۱۱ نمایندگان مجلس خواستار تشکیل کمیسیون تحقیق در خصوص این دبیرستان شدند اما این کمیسیون تا به امروز تشکیل نشده است.

در پایان این کتاب به مناسبات و روابط طولانی و ممتاز مسئولان و دولتمردان فرانسوی با همتایان قطری اشاره شده و آمده است: از سال ۲۰۰۸ سرمایه گذاران قطری از نظام مالیاتی ویژه ای برخوردار می باشند که بر أساس آن از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده املاک خریداری شده و مالیات بر ثروت طی ۵ سال نخست اقامتشان در فرانسه معاف می باشند. پیش تر ماکرون در زمان مبارزات انتخاباتی اش وعده داده بود به این شرایط استثنایی خاتمه خواهد داد.

کد خبر 528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =